• E-mail
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Is uw werkplaats voorbereid op de nieuwe APK1 wetgeving?

De komende jaren zal er een belangrijke verandering plaatsvinden in de APK wetgeving. Het bezitten van een spelingsdetector in de keuringsruimte zal verplicht worden (richtlijn 2014/45/EU).  De RDW zal daarnaast ook eisen stellen aan de bewegingsruimte, bewegingssnelheid en de bewegingsbeheersing van de spelingsdetector.

Tijdens Transport Compleet in Hardenberg op standnummer 436 informeert Autec-VLT de bezoeker graag over deze eisen en laat ook een spelingsdetector zien die reeds voldoet aan deze eisen. Daarnaast zal een ware innovatie op de stand te zien zijn: de compacte remmentestbank met geïntegreerde aslift voor in de bestaande sparingen. Uiteraard is er ook een set mobiele kolommen aanwezig, waarmee de truckwerkplaats eenvoudig flexibeler en rendabeler gemaakt kan worden.


SPELINGSDETECTOR

Nieuwe eisen RDW spelingsdetector

Naast het feit dat de aanwezigheid van een spelingsdetector verplicht gesteld zal worden in een officiële APK1 keuringsruimte, is het van belang om rekening te houden met de eisen die de EU-richtlijn stelt aan de spelingsdetector. De VLT spelingsdetectoren voldoen reeds ruim aan deze eisen door de hoge bewegingssnelheid, de vele bewegingsmogelijkheden en de eenvoudige bediening vanuit de put. De platen worden uit elkaar bewogen tot wel 100 mm per kant. Deze bewegingen worden in gang gezet door middel van het automatische of handmatige testprogramma welke opgestart wordt vanuit de put. Naast het feit dat de spelingsdetector een wettelijke eis zal worden, biedt het de keurmeester veel voordelen. De keurmeester kan namelijk sneller en efficiënter werken met minder fysieke belasting. Deze ergonomische manier van werken is van groot belang in de krappe arbeidsmarkt voor technisch personeel.


COMPACTE REMMENTESTBANK

Minimale stilstand door compacte remmentestbank in bestaande sparingen

Naast de innovatieve spelingsdetector zal er ook een compacte remmentestbank
met geïntegreerd asliftsysteem te zien zijn op de stand. Het grote voordeel van deze remmentestbank is dat er veelal gebruik gemaakt wordt van de bestaande sparingen (VLT14003T2, VLT14007T2, SH-8 en IW-7). Hierdoor hoeven de betonwerkzaamheden die normaliter noodzakelijk zijn niet uitgevoerd te worden en neemt de installatie van de remmentestbank minimale tijd in beslag. Ook bespaart de compacte remmentestbank met geïntegreerd asliftsysteem tijd; een complete remmentest voor een 3-assig voertuig wordt uitgevoerd door één monteur in maximaal 6 tot 7 minuten vanuit de cabine. Door het geïntegreerde asliftsysteem wordt het gebruik van spankettingen en aantrekbanden tot een minimum gereduceerd.


MOBIELE HEFKOLOMMEN

Heffen tot 68 ton met draadloze mobiele hefkolommen – geschikt voor truck en trailer

Op de stand van Autec-VLT zal ook een set mobiele hefkolommen te zien zijn.
De mobiele hefkolommen zijn door de flexibele toepassingsmogelijkheden de absolute trend van dit moment in automotive equipment. Flexibel en kosten efficiënt in gebruik, eenvoudige bediening, duurzaam en direct uit voorraad leverbaar zijn de sleutelwoorden voor het succes van alle mobiele hefkolommen. Dankzij de stabiele draadloze verbinding, industriële accu’s en verstelbaar vorkenbord zijn de mobiele hefkolommen van Autec-VLT zeer flexibel in te zetten. Dit vertaalt zich elke dag in een optimale en efficiënte besteding van de beschikbare ruimte. Tevens zijn de mobiele hefkolommen ook de meest voordelige investering per kg hefvermogen in vergelijking met andere hefoplossingen.

Mobiel heffen van trailers

Met de traverse en de king-pin support is het mogelijk om snel, eenvoudig en op
een betrouwbare en veilige manier trailers te heffen. Deze accessoires zijn tevens geschikt voor moderne lage megatrailers. Dankzij de king-pin support kan het hoogteverschil in opname overbrugd worden, zodat de maximale hefhoogte van de hefkolommen benut kan worden. Het is ook mogelijk om hoogteverschil in de kolommen voor en achter de trailer te programmeren, wat automatisch onthouden en bewaakt wordt door de stabiele synchronisatie. Voor de gebruiker levert dit eindeloos veel mogelijkheden en voordelen in tijdwinst, efficiency en kostenreductie.

Wilt u meer weten over de eisen vanuit de EU-richtlijn, onze innovaties en hoe u meer rendement uit uw werkplaats haalt? Bezoek dan Autec-VLT tijdens Transport Compleet in Hardenberg op standnummer 436.

 

Publicatiedatum: 23 februari 2018

Terug