• E-mail
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Nederlandse primeur voor Van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service Duiven

Autec-VLT Automotive Equipment leverde onlangs aan Van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service Duiven een compleet nieuwe VLT remmentest- en diagnosebank met geïntegreerd asliftsysteem, passend in de bestaande VLT sparing.

De innovatieve oplossing van VLT: Optimaal gebruik van bestaande sparingen

Voorheen diende er veelal een ingrijpende, bouwkundige ingreep plaats te vinden om een liftremmentestbank te installeren op de plek waar voorheen een conventionele remmentestbank lag. Naast hoge kosten, brengt dit ook veel stilstand en onderbreking van de werkplaatsprocessen met zich mee. Tijd is geld!

Het is de engineers van VLT gelukt om een innovatieve oplossing te realiseren door de bewezen VLT techniek inclusief asliftsysteem, met dezelfde componenten in te passen in oude, veelal kleinere uitsparingen. Het resultaat is een nieuwe, compacte, echte VLT remmentestbank, welke eenvoudig en kostenbesparend geïnstalleerd kan worden. Mede dankzij de nieuw ontwikkelde binnenbakken die bij de remmentestbank worden geleverd, worden kosten bespaard die normaliter noodzakelijk zijn voor bouwkundige aanpassingen van conventionele remmentestbanksparingen. Daarnaast zijn dezelfde, bewezen componenten toegepast in een compactere behuizing. Dat is ook het geval met de al meer dan 10 jaar toegepaste, volledig geïntegreerde hydraulische aslift met mechanische gelijkloopinrichting. Dit systeem garandeert rechtstandig en parallel heffen van beide rollensets – gedurende de levensduur van de remmentestbank.

Samengevat is hèt grote voordeel van dit compacte model remmentestbank dat deze geschikt is voor plaatsing 1-op-1 in bestaande VLT14003T2 en VLT14007T2 uitsparingen in de werkplaatsvloer, zonder concessies te doen op de VLT-kwaliteit. De compacte remmentestbank is tevens geschikt voor bestaande SH-8 (remmentestbank met Windows XP aansturing) en IW7 uitsparingen. Bestaande remmentestbanken die tussen de 15 – 30 jaar oud zijn, worden veelal ,vanuit efficiency-oogpunt, vervangen door een VLT remmentestbank met volledig geïntegreerde aslift.

Voor de Nederlandse markt is de primeur van dit nieuwe type remmentestbank voor Van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service (TB T&TS) vestiging Duiven.


Ruime ervaring met levensduur van 25+ jaar:

Na ruim 28 jaar(!) probleemloze, trouwe dienst, met gemiddeld 1500(!) remtesten per jaar, besloot TB T&TS onlangs de oude VLT keurstraat met bouwjaar 1989 af te lossen en tevens, direct een efficiëntieslag te maken, door Autec-VLT de opdracht te gunnen voor een compleet nieuwe VLT remmentest- en diagnosebank met het unieke, volledig geïntegreerde asliftsysteem en een nieuwe, radiografische VLT spelingsdetector.”Naast de uitzonderlijke bouwkwaliteit, duurzaamheid, lange levensduur, optimale gebruiksvriendelijkheid en uitstekende performance van de ’89 remmentestbank, heeft de innovatieve oplossing van VLT, een liftbank voor in de bestaande sparing, voor ons de doorslag gegeven om wederom een VLT remmentestbank aan te schaffen. De innovatieve oplossing in de bestaande sparing levert een besparing van een bouwkundige ingreep op en nog belangrijker een minimale stilstand van onze truckwerkplaats, waardoor wij tijdens de installatie onze klanten maximaal konden blijven servicen”, aldus Guus Berkers, Directeur Aftersales TB T&TS. Voor de vestiging in Duiven investeerde men in een innovatieve, kwaliteitsoplossing van VLT. Begin december ‘17 werden de nieuwe remmentestbank en spelingsdetector geïnstalleerd.

Van Tilburg-Bastianen Truck & Trailer Service is een erkende truckdealer van DAF en is gevestigd in Breda, Duiven, Ede, Goes, Gorinchem, Hulst, Nijmegen, Roosendaal, Sas van Gent, Tiel, Utrecht en Vianen. TB levert en serviced trucks en trailers van topkwaliteit; dat past perfect bij Van Tilburg-Bastianen en bij Autec-VLT. Innovatiekracht, hoge kwaliteit in combinatie met een persoonlijke service, staan centraal. Naast verkoop, behoren ook service, schadeherstel, partsverkoop, mobility advisering en de verhuur danwel leasing van trucks en trailers tot de core business van TB T&TS. TB heeft ook 6 DAF servicevestigingen in Polen en is daarnaast actief in de personenwagenmarkt in de regio Breda met de merken VW, Audi, Seat en Skoda.

Maximale uptime van werkplaatsapparatuur onderdeel van kernwaarden servicebedrijf:

TB T&TS zet direct een aanvullende stap in efficiency door de nieuwe remmentestbank met geïntegreerde aslift te voorzien van VLT Brake Data softwarepakket, waarmee de meetgegevens eenvoudig kunnen worden beheerd en geanalyseerd.

Naast de geïntegreerde aslift werd de nieuwe remmentestbank voor TB T&TS ook uitgerust met het VLT Brake Data softwarepakket, waarmee de meetgegevens eenvoudig kunnen worden beheerd en geanalyseerd en waardoor tevens de aanvullende stap in efficiency wordt gezet. Ook werd de remmentestbank uitgerust met de ‘tegengesteld draaien’ (4×4) optie, want in sommige gevallen kan
het voorkomen dat een as ‘lichter’ wordt tijdens de remmentest, waardoor aslastsimulatie middels stroppen nodig zou zijn. Daarnaast is deze optie uitermate geschikt voor het kunnen
remmentesten van permanent vierwielaangedreven auto’s in het bestelwagen segment of vast aangedreven tandemstellen met 3e differentieel. Ook is de nieuwe remmentestbank wederom uitgerust met de unieke VLT rollenblokkering. Dit is ideaal en gemakkelijk bij uitrijden uit de rollen met een aangedreven as en voorkomt tevens veel voorkomende tachostoringen aan het tweede referentiesignaal bij gebruik van een remmentestbank in het algemeen. Deze unieke optie is altijd ingeschakeld, ook wanneer de remmentestbank uit mocht staan en er door de keurstraat gerangeerd moet worden. Om het gebruiksgemak verder te optimaliseren is er gekozen voor de nieuwe generatie, VLT radiografische luchtdrukopnemers inclusief uitrijsignaal, uitgevoerd in een duurzame industriële RVS kwaliteit. Naast de compleet nieuwe remmentestbank, investeerde TB T&TS Duiven ook in een nieuwe, radiografische spelingsdetector, zodat de gehele keurstraat de komende jaren weer optimaal ingezet kan worden en maximaal is voorbereid op de toekomst.

Meer en verschillende werkzaamheden in dezelfde werktijd

De VLT remmentestbanken voor bedrijfswagens en trailers, waar tenminste 4 van de 10 APK stations mee werken in Nederland en circa de helft van alle APKI in Nederland mee wordt gekeurd, bieden hoge bedrijfszekerheid, met minimale uitval in de werkplaats. Naast de extreem lange levensduur, levert een VLT remmentestbank met geïntegreerde aslift ook flink wat efficiëntievoordelen op in de vorm van tijdswinst en geen noodzaak meer voor ‘extra paar handen in de put’. Zo kan er, in vergelijking met de conventionele VLT remmentestbank, veel efficiënter gekeurd worden door gebruik te maken van een VLT remmentestbank met volledig geïntegreerd asliftsysteem (gekoppeld aan het asweegsysteem) in combinatie met het eigen voertuiggewicht. Een erg belangrijke factor in een tijd waarin tarieven en marges nog altijd flink onder druk staan! Een complete remmentest van een 3-assige oplegger met voldoende eigen gewicht is nu namelijk al in slechts 6 à 7 minuten uitgevoerd; een besparing van gemiddeld 45% in werktijd.

De voordelen vertalen zich dagelijks terug in de truckwerkplaats doordat men met minder medewerkers kan keuren en meer verschillende werkzaamheden en/of keuringen in één werkdag kan uitvoeren. Niet voor niets garandeert de VLT apparatuur, gecombineerd met de service van Autec-VLT de markt al jaren de laagste Total Cost of Ownership!

 

Publicatiedatum: 15 december 2017

Terug