• E-mail
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Slimmer investeren in de werkplaats levert veel op

Voorbeeld inrichting werkplaats.

Net als een automodel, evolueert ook apparatuur voor in de werkplaats. De hefbrug van tien jaar geleden is anders dan de huidige. En dat geldt ook voor bandenservice apparatuur, remmentestbanken of emissie meetapparatuur. Ook al lijkt veel apparatuur op het eerste gezicht gelijk aan een vorige investering, toch kan een relatief kleine verandering de prestatie op de werkvloer verbeteren en een grote invloed hebben op de werkplaatsmarge.

Moderne werkplaats apparatuur en een dito werkplaatsinrichting dragen namelijk positief bij aan een grotere werkplek- en werkplaatsefficiency. Dat is niet alleen in het belang van de werkplaatsklant, maar ook voor de motivatie van de medewerkers op de werkvloer. Als er een vervanging van een bepaald apparaat of machine wordt overwogen, dan is het verstandig de diverse opties goed tegen het licht te houden.

De buitendienstadviseurs van Autec-VLT geven daar, uiteraard binnen de leveringsmogelijkheden, te allen tijde een onafhankelijk advies in. Autec-VLT wil niet bekend zijn als een omzetjager, maar als een betrouwbare en transparante partner van de werkplaatsmanager.

Investeer slimmer

Samen werken aan een betere werkplaatsprestatie is in ieders voordeel. Dat begint met de juiste keuze.
Een te vervangen 4-koloms hefbrug van 15 jaar oud kan misschien door een gewijzigd werkaanbod in de
werkplaats, beter worden vervangen door een schaarhefbrug of wellicht een 2-koloms hefbrug.

Door de juiste vragen te stellen herkennen we uw problematiek. En dan zorgen onze adviseurs voor een frisse kijk op uw eigen werkplaats en werkplaatsactiviteiten. Niet alleen aan de  vervangen apparatuur denken, maar ook aan wat u er mee wil of kan gaan doen. Dat verstaan wij onder slim investeren. En wie door zijn goede naam en service in staat is om de klant voor een breder dienstenpakket vast te houden, kan altijd overwegen zijn werkplaatsactiviteiten te verbreden.

Schokdempers

Neem de werkplaatsklant die een APK laat uitvoeren, vaak tegelijkertijd met een onderhoudsbeurt. Hoe ouder de auto, des te vaker is ook een noodzakelijke reparatie of vervanging in beeld is. De klant daarop wijzen is één; het ook verkopen is iets anders. Een APK-straat of de beschikking hebben over een schokdempertestbank, diagnoseapparatuur die een complete rapportage kan afgeven; het geeft de klant een goed gevoel als er een advies door een professional wordt afgegeven. De perceptie van de klant is bij een goed geoutilleerde werkplaats toch anders en positiever dan bij een gemiddelde werkplaats, ook al zijn  daar eveneens professionele werkplaatsmedewerkers aan de slag.

Een optimaal ingerichte en vooral up to date werkplaats, leent zich ook veel meer om te promoten. Via sociale media kan de werkplaats eenvoudig over de bühne worden gebracht, maar dan moet het wel een moderne aansprekende werkplaats zijn. Met dit in het achterhoofd is het een stuk eenvoudiger om slim te investeren.

Bekijk hier enkele werkplaats ideeën.
Wilt u mee informatie? Neem dan contact met ons op en wij geven vrijblijvend advies.

 

Bron: Aftersales Magazine