Publicatiedatum: 16 september 2018

Hefoplossingen voor halfjaarlijkse bandenwissel

De komende tijd zal het voor veel automobilisten weer tijd zijn voor de halfjaarlijkse bandenwissel. Als werkplaats zal hier op ingespeeld moeten worden. Dit is mogelijk door een bandenhefbrug in de werkplaats aanwezig te hebben. Echter, zijn er ook nog andere hefoplossingen waardoor de hefbrug het hele jaar door ingezet kan worden in plaats van alleen in de bandenwisselperiode.

 

Autec banden schaarhefbrugSchaarhefbrug ontworpen voor bandensnelservice

De ASB3208 en ASB3608 van Autec-VLT zijn hefbruggen speciaal ontworpen voor een snelle bandenservice. Binnen 20 seconden wordt het voertuig op de hefbrug tot een hoogte van 1.030 mm geheven. Deze bandenschaarhefbruggen zijn leverbaar met een hefvermogen van 3,2 of 3,6 ton en hierdoor geschikt voor een breed scala aan personenvoertuigen. De ASB serie is voorzien van flaps of een uitschuifbaar plateau waardoor de opnametafel van de hefbrug wordt verlengd. Het voordeel van deze verlenging is dat hierdoor de hefbrug geschikt is om langere voertuigen te heffen.

 


De multifunctionele ASLP serie

Een multifunctionele optie van Autec-VLT voor het snel verwisselen van banden is de ASLP serie (ASLP 3208 / 3608 / 4008) schaarhefbruggen. Deze hefbrug is namelijk ook buiten het bandenwisselseizoen in te zetten. Wielservice, onderhoudsbeurten of herstelwerkzaamheden aan de carrosserie kunnen eenvoudig uitgevoerd worden door de goede toegankelijkheid om de hefbrug. De ASLP serie is een opbouwhefbrug met een maximale hefhoogte van 2,02 meter. Deze hefbrug is ook leverbaar als inbouwhefbrug (ASG-serie). Met behulp van de opbouwhefbrug kan tot 25% op rangeerruimte bespaard worden. Bij de inbouwhefbrug kan de besparing in rangeerruimte oplopen tot wel 50%. Deze nieuwe hefbruggenserie is leverbaar in 3,2 – 3,6 en 4 ton en is voorzien van uitschuifstukken of flaps om de hefbrug te verlengen.

Schaarhefbruggen ASLP


Wielvrij hefsysteem op APK hefbrugAutec rijbanen schaarhefbrug met wielvrij hefsysteem

Veel garagebedrijven hebben een 4-kolomshefbrug of een andere rijbanen schaarhefbrug in de werkplaats staan voor het uitvoeren van de APK. Men kan ook overwegen om deze bij een vervanging uit te rusten met een wielvrij hefsysteem. Zo kan de bandenwissel op deze hefbrug uitgevoerd worden, zonder dat er meer ruimte nodig is voor een extra hefbrug. Lees hier verder over het wielvrije hefsysteem.