Tankerservice Hoogvliet: Snelheid en gebruiksgemak bij het uitvoeren van keuringen

Tankerservice Hoogvliet is een bedrijf dat beschikt over een verhuurvloot van ruim 600 tankcontainerchassis. Deze trailers komen 4 keer per jaar in de werkplaats voor keuringen en onderhoud. Daarnaast keurt de werkplaats ook voor derden. Equipment dat intensief gebruikt kan worden voor een langere tijd is dan ook wenselijk. Een duurzame VLT remmentestbank, VLT Brake Data, VLT aslastsimulator een volautomatische putkrik helpen hierbij. 

 

Duurzame VLT remmentestbank

De wens van de firma was om de installatie zo snel en vlekkeloos mogelijk uit te voeren, omdat de remmentestbank een cruciaal onderdeel is van de bedrijfsvoering. De VLT remmentestbank die bij Tankerservice Hoogvliet is geïnstalleerd betreft de VLT140033MAB remmentestbank. Het grote voordeel dat deze remmentestbank voor vrachtwagens en trailers met zich meebrengt is dat deze ingebouwd wordt in de sparingen van de oude remmentestbank met geen of minimale bouwkundige aanpassingen. De remmentestbank is geschikt voor trucks, trailers en bussen met een maximaal asgewicht van 14.000 kg. Gebruiksgemak, duurzaamheid en snelheid van keuren zijn de criteria waarom deze firma voor een VLT remmenbank heeft gekozen.

 

Effectiever werken door VLT Brake Data

‘’Wat betreft prijs ontlopen de leveranciers van remmentestbanken elkaar niet zo veel, het onderscheid zit in de techniek en de VLT Brake Data software.’’ Aldus Danny van Bommel, eigenaar Tankerservice Hoogvliet. Brake Data werkt naadloos samen met de rollen remmentestbank. Men hoeft de eerste keer eenmalig de voertuiggegevens in te voeren. Deze worden gekoppeld aan het kenteken. Dit bespaart veel invoertijd wanneer hetzelfde voertuig terug komt in de werkplaats, aangezien dan alleen het kenteken ingevoerd hoeft te worden.

 

Aslast simuleren door VLT aslastsimulator

Om bij voertuigen asgewicht te simuleren zijn de volledig geïntegreerde VLT aslastsimulatoren geïnstalleerd. Deze simulatoren zijn gekoppeld aan de weeginrichting van de remmentestbank, zodat er ten alle tijden met een zuiver gewicht een ultra snelle en correcte meting gedaan wordt. Zowel de aslastsimulator als de remmentestbank is te bedienen door één geïntegreerde radiografische afstandsbediening.

 

Wielvrij heffen met de Autec putkrik

De put is daarnaast voorzien van een volautomatische putkrik voor vrachtwagens en trailers met een maximaal asgewicht van 20.000 kg. Zo kunnen ook geladen trailers wielvrij geheven worden. Deze putkrik is op wens van de klant uitgerust met een bijbehorende loopwagen. Hierdoor staat er niets in de put zelf, maar is de putkrik bevestigd in de randen van de put.