De Ruyter Trucks Meerkerk: VLT remmentestbank ook voor in vreemd-merk sparingen

De Ruyter Trucks in Meerkerk wenste een betrouwbare remmentestbank die lang mee gaat en waarbij de intensiteit van gebruik hoog is. Vanuit deze behoefte nam Kees Boogerd contact op met Autec-VLT. De remmentestbank werd geïnstalleerd in de bestaande sparingen van een vreemd merk. Dit bespaarde De Ruyter Trucks enorm op verbouwingskosten, installatiekosten en stilstand van de APK straat (downtime). Door snel handelen van beide partijen was de nieuwe remmentestbank twee maanden na het eerste contact in Meerkerk in gebruik.

 

VLT remmentestbank op maat

De remmentestbank waarvoor gekozen is na overleg met Autec-VLT is een VLT16233 compact series met geïntegreerde aslift. Deze past veelal in de VLT14003T2, VLT14007T2, IW-7 of SH-8 sparingen. Daarnaast is het ook mogelijk deze te installeren in de sparingen van andere merken remmentestbanken. Dit was ook het geval bij deze installatie, waarbij de VLT remmentestbank met aslift geïnstalleerd werd in een niet-VLT sparing.

Deze remmentestbanken van VLT zijn leverbaar in verschillende configuraties en diverse uitbreidingen zijn mogelijk op klantwens. Ook is de geïnstalleerde remmentestbank ook leverbaar zonder asliftsysteem in de bestaande sparingen.

Lees hier verder over het asliftsysteem...

 

Meer doorgangen per dag door VLT Brake Data

Vanwege het hoge aantal doorgangen wat dit bedrijf realiseert per dag is het van belang dat de bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk worden ingericht. VLT Brake Data helpt hierbij. Deze software is in verbinding met de remmentestbank en zorgt ervoor dat men alleen het kenteken hoeft in te voeren van het voertuig wanneer deze al eerder getest is. Dit bespaart de monteurs veel tijd, waardoor het aantal doorgangen per dag wordt verhoogd. Daarnaast biedt dit programma verregaande diagnoses.

Alle remgegevens zijn overzichtelijk weergegeven in grafieken en is het mogelijk om na een remmentest met extrapolatie nieuwe berekeningen te maken zonder opnieuw te hoeven testen. Aan het eind van de dag kan een overzichtsrapport uitgeprint worden van de goed- en afkeuringen.

 

Besparen op servicekosten

Naast de aanschaf van de remmentestbank heeft De Ruyter Trucks ervoor gekozen om een 10-jarig onderhouds- en servicecontract af te sluiten. Door deze slimme oplossing is De Ruyter vooraf gegarandeerd van de laagste exploitatiekosten.

 

Persoonlijk advies

Bent u benieuwd of er ook een VLT remmentestbank geïnstalleerd kan worden in de sparingen van uw bestaande remmentestbank? Zodat er geen bouwkundige aanpassingen gedaan hoeven worden en de stilstand minimaal is. Of wilt u op maat advies? Neem dan hier contact op met ons op!