Publicatiedatum: 28 juni 2018

Welke hefbrug is geschikt voor uw werkplaats?

Net als een automodel veranderen ook de mogelijkheden van hefbruggen. De hefbrug van tien jaar geleden is, net als bij auto’s, anders dan de hefbruggen die tegenwoordig leverbaar zijn. Ook al lijkt het op het eerste gezicht gelijk aan een vorige investering, toch kan een relatief kleine verandering de prestatie op de werkvloer verbeteren en een grote invloed hebben op de werkplaatsmarge. De vierkante meters in een werkplaats zijn immers kostbaar. Het is daarom essentieel dat elke centimeter optimaal benut wordt en de juiste hefbrug wordt gekozen. Dit geldt ook voor al uw overige werkplaatsapparatuur.

Moderne werkplaatsapparatuur en een dito werkplaatsinrichting dragen namelijk positief bij aan een grotere werkplek- en werkplaatsefficiency. Dat is niet alleen in het belang van de werkplaatsklant, maar ook voor de motivatie van de medewerkers op de werkvloer. Als er een vervanging van een bepaald apparaat of machine wordt overwogen, dan is het verstandig de diverse opties goed tegen het licht te houden.


Investeer

Samenwerken aan een betere werkplaatsprestatie is in ieders voordeel. Dat begint met de juiste keuze. Een te vervangen 4-koloms hefbrug van 15 jaar oud kan misschien door een gewijzigd werkaanbod in de werkplaats, beter worden vervangen door een schaarhefbrug of wellicht een 2-koloms hefbrug.

Voorbeeld: Een ouderwetse 2- of 4-koloms hefbrug vraagt netto 21 m2 aan vloeroppervlak, maar inclusief manoeuvreerruimte wel zo’n 55 tot 60 m2. Een moderne inbouw schaarhefbrug vraagt netto ook 21 m2, maar bruto niet meer dan 35 m2. Je kunt immers over de hefbrug uitdraaien. De werkplek neemt hierdoor minder oppervlakte in beslag en toch kan er efficiënt gewerkt worden.


De juiste vragen stellen

Door de juiste vragen te stellen wordt uw situatie in kaart gebracht. Er moet niet alleen gedacht worden aan de te vervangen hefbruggen, maar ook aan wat u er mee wil of kan gaan doen. En wie door zijn goede naam en service in staat is om de klant voor een breder dienstenpakket vast te houden, kan altijd overwegen zijn werkplaatsactiviteiten te verbreden.
 

Maak een afspraak

Wilt u weten wat voor u de juiste hefbrug is? De buitendienstadviseurs van Autec-VLT Automotive Equipment geven daar, uiteraard binnen de leveringsmogelijkheden, ten allen tijde een onafhankelijk advies in. Autec-VLT wil niet bekend staan als een omzetjager, maar als een betrouwbare inrichtingspartner die belang heeft bij uw rendement.