Rebro Transport: Transporteur begint eigen werkplaats voor trailers

Rebro Transport in Rucphen heeft bij de nieuwbouw van haar werkplaats geïnvesteerd in duurzaam equipment van Autec-VLT. Ook heeft het bedrijf, dat (preventief) onderhoud aan trailers uitvoert, een onderhoudscontract voor 10 jaar afgesloten. Dit betekent gegarandeerde exploitatiekosten over een vooraf vastgestelde periode.
 

Door de VLT spelingsdetector is Rebro voorbereid op de toekomst

In de samenwerking werd vooral het meedenken gewaardeerd: ‘’Autec-VLT heeft geweldig meegedacht, vanaf de allereerste plannen.’’ Aldus Roy Rens, eigenaar Rebro Transport. Zo werd ook gesproken over de toekomstige APK wetgeving waarbij tevens een spelingsdetector wordt vereist. Ook worden eisen gesteld aan de bedieningspositie, de bewegingssnelheid en het bewegingsbereik van de spelingsdetector. De VLT spelingsdetectoren voldoen aan deze eisen en door het installeren van deze spelingsdetector is de Rebro werkplaats voorbereid op de toekomst.
 

350 Rebro diagnoses door middel van de VLT remmentestbank

De VLT remmentestbank moet zowel de eigen 200 keuringen als 150 keuringen van derden aankunnen. Doordat deze remmentestbank intensief wordt gebruikt is er gekozen voor de bewezen VLT kwaliteit. Hiermee wordt de langste levensduur en de laagste exploitatiekosten bereikt. De gebruiksvriendelijke remmentestbank is tevens voorzien van een VLT aslastsimulator die verwerkt is onder de remmentestbank. Spankettingen worden aan de as van het voertuig bevestigd en waarbij de aslastsimulator de as naar beneden trekt. Hierdoor wordt de druk op de wielen en de remmentestbank groter waardoor aslast gesimuleerd wordt.
 

Meten is weten met Brake Data

De VLT remmentestbank werkt samen met het softwareprogramma Brake Data. Hierin worden bij de remmentest alle gegevens overzichtelijk in grafieken weergegeven. Het grote voordeel waarvan Rebro Transport nu profiteert is dat de voertuiggegevens maar één keer ingevoerd hoeven te worden. Wanneer de remmentest reeds is uitgevoerd op een trailer, hoeft alleen het kenteken ingevoerd te worden en Brake Data haalt de rest van de gegevens op uit de database. Onder andere de resultaten van de vorige remmentest zijn dan in te zien. Dit bespaart de truckwerkplaats veel tijd.
 

Autec mobiele hefkolommen die zorgen voor een flexibele werkplaats

De geleverde mobiele hefkolommen zorgen ervoor dat er bij Rebro een extra werkplek gecreëerd is voor trailers die aan de onderzijde gerepareerd moeten worden. Door de traverse en king-pin support worden trailers eenvoudig geheven. Doordat de mobiele kolommen zelf eenvoudig te verplaatsen zijn kunnen trailers met verschillende afstanden tussen de wielbasissen eenvoudig geheven worden.
 

Wielvrij heffen in de put met de Autec putkrik

Door middel van een Autec putkrik kunnen zowel trucks als trailers eenvoudig wielvrij geheven worden. Dit is verplicht bij het uitvoeren van een APK en zeer handig voor wielservice. De loopwagen van de krik is uitgevoerd met grote loopwielen voorzien van dubbel kogellagers. Hierdoor is en blijft de krik eenvoudig verrijdbaar in de putrand.