Transportbedrijf Verheul, Twello

Een goed voorbeeld van hoe al het onderhoud in eigen beheer gedaan kan worden is Transportbedrijf Verheul uit Twello. Deze fleetowner kiest er bewust voor om al het mogelijke onderhoud en de APK zelf uit te voeren. Dit wordt ondersteund door middel van een complete Autec-VLT teststraat bestaande uit: een remmentestbank met geïntegreerd asliftsysteem, spelingsdetector, putkriks, versnellingsbakkriks, roetkit en koplampafstelapparatuur. 

VLT remmentestbankRemmentestbank Verheul

Verheul heeft gekozen voor een duurzame VLT16233HMAB  remmentestbank met gelijke rollen. Deze remmentestbank is geschikt voor lage voertuigen en voertuigen met grote wieldiameters zoals telekranen. Naast het testen van de remmen van vrachtwagens, aanhangwagens en opleggers is deze duurzame remmentestbank ook te gebruiken voor APK2 voertuigen (o.a. bestelwagens). De VLT remmentestbank staat bekend om zijn extreem lange levensduur, grote gebruiksvriendelijkheid en maximaal haalbare testsnelheid.

VLT spelingsdetector

Met oog op de toekomst heeft Verheul ervoor gekozen om de werkplaats uit te rusten met een VLT90xx series spelingsdetector. Vanaf 2023 wordt de spelingsdetector namelijk verplicht in een APK1 keurstraat. VLT heeft diverse spelingsdetectoren in het gamma die reeds voldoen aan de eisen (richtlijn 2014/45/EU) door de hoge bewegingssnelheid, de vele bewegingsmogelijkheden en de eenvoudige bediening vanuit de put. De platen worden  elektro-hydraulisch  uit elkaar bewogen tot wel 100 mm per kant. Deze bewegingen worden in gang gezet door middel van het automatische of handmatige testprogramma welke opgestart wordt vanuit de put (vanonder het voertuig). Naast het feit dat de spelingsdetector een wettelijke eis zal worden, biedt het de keurmeester veel voordelen. De keurmeester kan sneller en efficiënter werken met minder fysieke belasting. Deze ergonomische manier van werken is van groot belang in de krappe arbeidsmarkt voor technisch personeel.

VLT Spelingsdetector

Autec put- en versnellingsbakkrikPutkrik

Autec-VLT leverde bij Verheul twee Autec BPJ-VA15 putkriks om vanuit de put voertuigen wielvrij te heffen. Het ontwerp en de toepassingen zijn van industrieel niveau en wordt standaard geleverd met maatwerk afgestemd op de gebruikersvoorkeuren. Standaard zijn de Autec-VLT putkriks voorzien van snel hef- en sneldaalfunctie.

Met verschillende accessoires zoals verlengstukken, versnellingsbakplaat en differentieeladapter zijn deze putkriks universeel toe te passen. Het ontwerp en de toepassingen zijn van industrieel niveau en wordt standaard geleverd met maatwerk afgestemd op de gebruikersvoorkeuren. Derhalve bieden de putkriks een optimale oplossing in elke specifieke werkplaatssituatie.

Autec versnellingsbakkrik

De versnellingsbakkrik (Autec BVK-TL2,5VOETKBP) wordt gebruik bij werkzaamheden aan de versnellingsbakken. Met 2,5 ton hefvermogen is de telescopische versnellingsbakkrik voorzien van een 3-dubbele bedieningsfunctie:

  • Pneumatisch/hydraulische bediening voor het snel heffen en dalen van de last
    tot 2,1 meter hoog
  • Handmatige bediening voor grofstelling onder het voertuig of voor als er
    geen perslucht voor handen is
  • Voetbediening voor precisie afstemming.

Autest roetkit

Voor een snelle en direct juiste diagnose is aan Verheul de Autest MS920 roetkit geleverd. Deze roetkit die zowel geschikt is voor APK2 als APK1 is in staat om te constateren of het roetfilter er nog zit en of het zijn werk nog doet. Deze roetmeter is aangesloten op een Autest afzuigsysteem (VD-CAU3P+LKW) Dit systeem zorgt ervoor dat er zo min mogelijk uitlaatgassen van het voertuig in de werkplaats komen.

Autest koplampafstelapparatuur

Om de teststraat compleet te maken beschikt Verheul tevens over de Autest SLA-24D, een koplampafstelapparaat. Hiermee wordt de staat van de koplampen gemeten door het vastleggen van de lichtverdeling van de koplampen. Degelijk, eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn sleutelwoorden hoe de werking van het koplampafstelapparaat te omschrijven is.