Van Mossel Automotive Groep Tilburg: Een moderne high-end automotive werkplaatsinrichting

Het wagenpark verandert, alsook de dealerstandaards. De werkplaats van de Van Mossel Automotive Groep (voorheen Noordhoek) is  voorzien van moderne “state of the art” werkplaatsapparatuur waarbij alles zonder zichtbare kabels geleverd en geïnstalleerd is door Autec-VLT Automotive Equipment.  Niet in “Autec blauw”, maar in antracietkleur (RAL7016). Een mooi project met: 7 wielvrije schaarhefbruggen, een 4-koloms hefbrug met geïntegreerd wielvrijsysteem en uitlijn voorbereiding,  en ten behoeve van de APK is gekozen voor een VLT remmentestbank voorzien van mechanische rolblokkering, asweging, 4×4 én de unieke VLT elektronische parkeerremtest; een high-end werkplaats inrichting dus.

 

Zeven Autec wielvrije schaarhefbruggen ASLP3507NW

De wielvrije schaarhefbrug heeft een hefvermogen van 3500 kg en heeft een plateau dat in lengte kan worden uitgeschoven. Op deze manier is de hefbrug geschikt voor vrijwel alle auto’s die bij de firma in onderhoud komen. Dankzij de dubbele cilinders per heftafel beschikken deze hefbruggen over een krachtig en veilig hydraulisch systeem. Met als voordeel dat de hefhoogte (max. 1.985 mm) precies bepaald kan worden; op klantwens geleverd in de kleur RAL7016.

 

4-kolomshefbrug voor APK werkzaamheden

De geïnstalleerde Autec 4-kolomshefbrug ALR4048TWF met een hefvermogen van 4.000 kg is een zeer complete hefbrug. De hefbrug is geschikt voor APK en uitgevoerd met extra heftafels in de rijbanen. Hierdoor kunnen voertuigen snel wielvrij geheven worden. Tevens is de hefbrug geschikt voor uitlijnen, omdat de ingebouwde compensatieplaten en uitsparingen voor draaitafels hierop voorbereid zijn; eveneens op klantwens in de kleur RAL7016.

Remmentestbank en diagnosebank

De moderne werkplaats is tevens ingericht met  een VLT remmentest- en diagnosebank VLT3233=MP22 met 3.000 kg asgewicht, voorzien van een elektrische parkeerremtest, mechanische rolblokkering en 4×4 testprogramma met automatische herkenning. De motor aangedreven rollen in de remmentestbank zijn uniek en bieden de mogelijkheid om onder andere een zeer hoog koppel te genereren. Hierdoor is de enige juiste methode voor het testen van de elektrische parkeerremtest mogelijk, namelijk aan een stilstaand wiel met aangetrokken rem. De unieke samenstelling van de rolbekleding zorgt ervoor, dat bij voertuigen met natte banden ook genoeg grip aanwezig is om de juiste remvertraging te halen. De levensduur van rolbekleding is bij normaal gebruik meer dan 20 jaar.  De mechanische rolblokkering zorgt ervoor dat de rollen altijd vast staan voor en na de remmentest, voor een veilige en gebruikersvriendelijke situatie in de werkplaats. Ten slotte bieden de industriële processors als brein van de remmentestbank langer een betrouwbare werking dan PC-technologie.