Heavy duty tolerantie / spelingsdetectoren

De spelingsdetector zijn twee platen waarop het voertuig gereden wordt. Deze platen worden uit elkaar bewogen tot wel 100 mm per kant. Deze bewegingen worden in gang gezet door middel van het automatische of handmatige testprogramma welke opgestart wordt vanuit de put (vanonder het voertuig). Op deze manier is te zien of er overmatige spelingen aanwezig zijn in de wielophanging. Door het gebruik van een spelingsdetector wordt snel de juiste diagnose gesteld. De spelingsdetector is te gebruiken voor onder andere personenwagens, lichte bedrijfswagens en vrachtwagens.

Alle modellen

Side-slip- / snelspoortesters

Met de snelspoortester VLT3932/20 kan eenvoudig en snel de sporing van het voertuig weergegeven worden. Afhankelijk van de mate van uit- en/of toespoor, kan er in samenspraak met de klant bepaald worden of een uitgebreidere uitlijntest nodig is. Dit is een extra stukje service voor de klant, en door snel diagnose te stellen wordt tijd bespaard. Dankzij de compensatieplaten wordt ervoor gezorgd dat er geen zijdelingse krachten op het wiel staan wanneer over de testplaat gereden wordt.

Alle modellen

Pedaalkrachtmeters

 De pedaalkrachtmeter is ontwikkelt om de drukkracht te meten die uitgeoefend wordt op het rempedaal van de auto of vrachtwagen. Door de klembeugel aan het rempedaal te bevestigen wordt deze ingetrapt bij het intrappen van de rem. Op deze manier wordt de drukkracht gemeten. De VLT pedaalkrachtmeters zijn tevens geschikt om APK mee te keuren. En leverbaar in een draadloze of bedrade variant. 

Alle modellen

Luchtdrukopnemers

De luchtdrukopnemer wordt aangesloten op een meetpunt van de luchtdruk in het remsysteem. Door de degelijke kwaliteit is dit een goed hulpmiddel bij het uitvoeren van een APK. De luchtdrukopnemers zijn zowel in een bedrade versie leverbaar als draadloos. 

Alle modellen

Brake-/ Testlane data

VLT Brake Data is een computerprogramma dat samenwerkt met VLT remmentestbanken. Met VLT Brake Data kan men meetgegevens van remmentesten beheren in een database en afdrukken als rapport of als grafieken. In de grafieken wordt de druk in het remsysteem uitgezet tegen de remkrachten. Dit maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze te zoeken naar druk-, mechanische- of verglazingsproblemen aan een voertuig. Ook is het mogelijk om harmonisatieberekeningen uit te voeren.

Alle modellen

Aslastsimulatoren

De aslastsimulatoren worden aan de onderzijde van het voertuig bevestigd. Hierdoor wordt de vrachtwagen of trailer naar de grond toegetrokken en waardoor de druk op de assen hoger wordt. De remmentestbank is op deze manier in staat om een remmentest uit te voeren op een vrachtwagen of trailer die beladen is, zonder de vrachtwagen of trailer te beladen. De remmentest kan in onbeladen en beladen stand uitgevoerd worden zonder de vrachtwagen te verplaatsen.

Alle modellen