Publicatiedatum: 30 juli 2018

Werkplaatsinrichting ideeën

Wanneer het werkaanbod voor de werkplaats groeit of er kan meer werk gegenereerd worden, dan is de capaciteit van de werkplekken vaak niet toereikend. Door te kiezen voor de mogelijkheden die Autec-VLT biedt, kan binnen de bestaande oppervlakte de capaciteit vergroot worden. Dit bespaart ver- of uitbouwkosten van het bestaande pand of eventuele nieuwbouw. De hier onderstaande werkplaatstekeningen laten duidelijk zien wat de mogelijkheden zijn.

Wilt u weten wat voor u mogelijk is? Neem voor een goed advies contact met ons op en/of bekijk onderstaande voorbeelden voor meer uitleg.

De werkplaatsen welk hier onder worden getoond bestaan elk uit 12 werkplekken waarvan er 11 zijn voorzien van hefbruggen. Bij elke werkplaats inrichting is gebruik gemaakt van een ander type hefbrug om een idee te geven van de diverse opstellingsmogelijkheden en te benadrukken welke besparing in m² te behalen zijn in de werkplaats, zonder afbreuk te doen op de werkcapaciteit. Besparing in vierkante meters is niet eenmalig! Het komt elk jaar weer terug in uw exploitatie!

Tekening 1 – Werkplaats met opbouw kolomhefbruggen – Oppervlakte 539 m2
Dit is een traditionele werkplaats met 2- en 4-kolomshefbruggen. Om auto’s eenvoudig op de werkplek te kunnen manoeuvreren is een breed middenpad vereist.

Werkplaatsidee 1

Tekening 2 – Werkplaats met stempelhefbruggen – Oppervlakte 450 m2
Stempelhefbruggen geven een grote bewegingsvrijheid om de hefbrug door de afwezigheid van kolommen, Hierdoor wordt een ruimtebesparing gerealiseerd van 89 m2 ten opzichte van opbouw kolomhefbruggen.

Werkplaatsidee 2

Tekening 3 – Werkplaats met opbouw schaarhefbruggen – Oppervlakte 430 m2
Opbouw schaarhefbruggen geven net als de stempelhefbruggen bewegingsvrijheid om de hefbrug. Ten opzichte van de werkplaats met opbouw kolomhefbruggen levert dit een ruimtebesparing van zelfs 109 m2.

Werkplaatsidee 3

Tekening 4 – Werkplaats met inbouw schaarhefbruggen – Oppervlakte 387 m2
Door de vloervlakker inbouw schaarhefbruggen kan de breedte van het middenpad worden teruggebracht tot zelfs 4 m! Dit levert ten opzichte van de werkplaats met opbouw kolomhefbruggen een ruimtebesparing van maar liefst 152 m2 (30%) op.

Werkplaatsidee 4

 

Wilt u weten wat voor u mogelijk is? Neem voor een goed advies vrijblijvend contact met ons op.